Teemabaarikierros paikallisen tuottamana

29.01.2018

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut erilaisista elämyksiä tarjoavista tahoista, joita voisi markkinoida erityisesti turisteille (lue viime postaus). Lähdin tutustumaan Hop`n Shake:n Teemabaari-kierrokselle, jonka oppaana toimi pirtsakka Aava Gröhn. Kerrotaan, että kierroksen kesto on kolme tuntia ja kävelyä tulee kaikkinensa noin 3 kilometria.

Strange World of Theme Bars

Teemabaarikierros tempaa sinut itämaisista tunnelmista avantgardistisiin maailmoihin. Hyppää mukaan ja koe yhden illan aikana kirjava kattaus teemabaareja - hauskoja ja hulluttelevia, värikkäitä ja räväköitä! Kierros sisältää suomenkielisen opastuksen, vierailun valikoiduissa teemabaareissa ja erikoistarjouksia. (Juomat eivät sisälly kierroksen hintaan. Ei ostopakkoa.)

Toteutetaan ympäri vuoden suomeksi ja englanniksi.

Olipas mahtava kierros! Suosittelen sitä kenelle tahansa, joka on kiinnostunut baareista teeman ympärille rakennettuna. Itse opin paljon uutta ja sain kierrokselta erittäin hyviä tarinoita kerrottavaksi omille turisteilleni sekä vinkkejä siihen, mihin baariin kannattaa suunnata. Mutta ensisijaisesti suosittelen Hop`n Shake:n teemabaarikierrokselle osallistumista. Aava on asiantunteva opas. Häneltä tuli paljon informaatiota teemaan ja baariin liittyen. Kierroksen viimeinen baari jäi minulta valitettavasti kokematta aikataulun pitkittyessä yli sen kolmen tunnin. Mielestäni kuusi baaria kolmessa tunnissa onkin tuhti paketti. Toki riippuu ryhmän dynamiikasta; meillä sattui olemaan niin kivoja tyyppejä ryhmässä, että juteltavaa riitti eikä baareista heti malttanut lähteä. Ja onhan se kova homma (ainakin minulle) nauttia juoma 15-20 minuutissa, mitä nyt kukin haluaa juoda. Shoteista itse en välitä. Jossakin baarissa vietettiin pidempiä ja jossakin lyhyempiä aikoja.

Tavattiin Oopperan edessä, josta suuntasimme kohti Töölöä, jossa ensimmäinen teemabaari odotti. Alla siis teemabaari nro 1. Kuva on otettu baarin sisältä ja on yksi mielenkiintoisimmista kierroksen baareista.

(Pahoittelen kuvien laatua, otettu kännykällä hämyisessä valossa) 

En olisi noteerannut moniakaan asioita baarissa ilman opasta, esimerkkinä ihmisten kirjoittamat viestit, jotka on "piilotettu" aivan sinua lähelle, mikäli pöydän äärellä istut.

Seuraava teemabaari nro 2 on lyhyen kävelymatkan päässä - kuten kaikki  kierroksen baarit. Kyseisen baarin nimi viittaa merimieheen ja rommimerkkiin. Shotin saa ilmaiseksi, mikäli laittaa kypärän päähän ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa! Vink vink!

Teemabaari nro 3 sijaitsee aivan Kampin kauppakeskuksen lähellä. Baari on ehkä hieman fiinimpi muihin hevibaareihin verrattuna. Baarista saa artistien mukaisia juomia ja oppaan mukaan se on paikka, jonne tullaan juhlimaan isompienkin starojen osalta.

Seuraavaan teemabaariin kävellessä nälkä alkoi yllättämään. Teemabaari nro 4 tarjoaa erinomaisia hot doggeja sekä kasvis- että lihavaihtoehdoilla. Hot dog maistui taivaalliselta ja maksoi 5e. Tämä teemabaari erityisesti oli minun mieleeni. Tyylikäs ja kivalla tavalla sisustettu. Tässä erityisesti asiakaspalvelu oli huippuluokkaa. Enpä kerro enempää - menkää kierrokselle!

Meidän viimeinen teemabaari nro 5 oli sekin hyvä valinta tällaiselle kierrokselle. Teemana Italia ja autot ja oppaan mukaan täällä saa tilattua hienompia viinejä ja jotain muutakin mikä meni minulta ohi korvien. Tässä kohtaa kello alkoi olla jo yli 21 jolloin kierroksen olisi pitänyt jo päättyä, ja ajatukseni olivat jo seuraavan päivän ohjelmassa. Päätimme siis mieheni kanssa, ettemme jatka viimeiselle baarille.

Hop`n Shake:n tarjoama Strange World of Theme Bars on kaikin puolin todella mielenkiintoinen elämys. Opin kierrokselta paljon, muun muassa sen, että jokaisella teemabaarilla on oma juttunsa mutta silti niitä yhdistää tietyt seikat. Ne liittyvät esim. musiikkiin ja vessoihin.

Yhtä baaria olisin ehkä kaivannut, nimittäin Zetoria. Minusta siinä on teemaa ja baaria yhdistelty taidokkaasti. 

Kierros ylitti luvatun kolmen tunnin, mikä mielestäni oli ikävä juttu. Palveluntarjoajan on tärkeää pitää kierros sellaisena, minkälaisena sen myy asiakkaalle. Minun tapauksessani en saanut lisäarvoa siitä, että kierros yllättäen pitkittyy näinkin paljon - muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin ymmärrän hyvin. Viimeiseen baariin lähdettiin vasta kun kello oli jo 21.20. Asiakaskokemus sai tästä syystä pienen kolauksen, mutta kaikin puolin olen tyytyväinen palveluun.

Hop`s Shake:n teemabaarikierros sopii mielestäni ihan paikallisille mutta erityisesti turisteille, jotka haluavat paikallisen vetämänä tutustua suomalaiseen baarikulttuuriin ja tavata muita turisteja. Baarikierros oli paitsi informatiivinen niin myös sosiaalinen elämys. Ja ennen kaikkea sosiaalinen elämys. 

Ja niin, hinta on 22 egee per hlö!

Lisätietoja:

www.hopnshakehelsinki.fi/fi/strange-world-of-theme-bars/